TARATORLU DENİZ BÖRÜLCESİ
Malzemeler:
500 gram deniz börülcesi
1 çay kasigi kabartma tozu (karbonat)
2 yemek kasigi zeytinyagi
4 dis sarmisak
Hazırlanışı:
Deniz börülcelerinin çamurlu köklerini kesip atin, toprakli kalan kisimlarini
Iyice yikayin, dallarini ayirin. bir tencereye soguk su ve kabartma tozunu
Koyarak kaynatin. kaynayan suya deniz börülcelerini atin, diriliklerini
Kaybetmeyecek sekilde yumusayana kadar (10-15 dakika) pisirin.
Börülceleri delikli kepçe ile sicak iken çikartin, sogumaya birakin.
Soguduktan sonra herbir büyük sapi alt kismindan tutarak parmaklarinizla
Ince dallardaki yesil börülceleri bir salata tabaginin içine siyirin, üzerlerine
Hemen zeytinyagini dökün ve karıştırın, sofraya getirmeden önce bir
Havanda sarmisaklari az tuz ile dövün,limon suyunu ilave edin, karistirip
Önceden yaglanmis deniz börülcelerinin üzerine dökün.
0 yorum: