SEBZELİ VE SOYALI PİLİÇ
Malzemeler:
500 gr. kemiksiz tavuk gögsü (küçükparçalar halinde dogranmis)
60 gr. (4 çorba kasigi) margarin
2 taze soğan (ayiklanip, ince dogranmis)
100 gr. mantar (islak bir bezle kurulanip, ince dogranmis)
2 adet sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri dogranmis)
100 gr. taze fasulye (kilçiklari ayiklanip, dogranmis)
2 çorba kasigi soya sosu
1 çorba kasigi süzme bal
Hazırlanışı:
Margarini bir tavada eritin. taze sogani, sivribiberi, mantari ve taze
Fasulyeyi katip, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde sik
Pisirin. soya sosunu katip, harli ateste 3-4 dakika sik sik karistirarak
Pisirin. tavuk etini, beyazbiberi ve bali ilave edip 3-4 dakika daha yine sik
Sik karistirarak pisirin.sebzeli ve soyali pilici önceden isitilmis tabaklara
Aktarin. sicak olarak servis yapın.
0 yorum: