TAVUK KÖFTESİ



Malzemeler:

1 kg. tavuk kiymasi
1 adet kurusoğan
5 dilim bayat ekmek veya tost ekmegi
1 adet yumurta
75 gram kasar
2 dis sarimsak
Tuz-karabiber
Sosu için:
4 yemek kasigi sıvı margarin
3 adet taze soğan
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
Pisirmek için:

Hazırlanışı:

Kuru soganinin kabuklarini soyup, rendeleyiniz. kasar peynirini, küp küp
Dograyiniz. ekmeklerin kenarlarini çikartip, su ile islatip, iyice sikiniz. derin
Bir kabin içine tavuk kiymasini, rendelenmis sogani, küçük bir kase kirip,
Tazeligini kontrol ettiginiz yumurtayi, dogranmis kasari, sikilmis sarimsagi,
Tuzu ve karabiberi koyup iyice yogurunuz. köfte harci kivamina gelince
Sekil verip, tabaga aliniz. tavada sıvı margarini kizdirip, tavuk köftelerini
Kizartiniz. kizaran köfteleri, servis tabagina aliniz. sosu için: taze
Soganlari ince ince kiyiniz. ufak bir tavada sıvı margarini kizdirip, taze
Soganlari ve kirmizi pul biberi ilave edip, sote ediniz. hazirladiginiz sosu,
Kizaran köftelerin üzerine döküp, sicak olarak servis ediniz.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.