VİŞNELİ EKMEK TATLISI
Malzemeler:
1 Paket Dondurulmuşvişne
1/4 Limonun Suyu
750 Gr Toz Şeker
2 Bardak Su
Hazirlanişi:
Ekmekleri Bir Cm Kalınlığında Dilimler Halinde Kesin. Keskin Bir Bıçak
Vasıtasıile Kabuklarınıçıkarttıktan Sonra Ekmekleri Kızartın Ve Tepsiye
Dizin. Şurubu Hazırlamak Için Vişnelerin Çekirdeklerini Çıkartıp 375 Gr Şeker
(şekerin Yarısı) Ve Bir Bardak Su Ile Karıştırın. Şurubun Pişmesine Yakın
Çeyrek Limonun Suyunu Da Katın. Ateşten Alın Ve Soğumaya Bırakın. Kalan
Şekeri, Tepsiye Dizdiğiniz Ekmeklerin Üzerine Serpiştirin.şurubu Soğutup,
Ekmeklerin Üzerine Gezdirin. Vişne Tanelerini Ekmeklerin Üzerini Örtecek
Şekilde Dizin. Tepsiyi Orta Harlıbir Ateşe Koyun. Tatlıyı, Ekmekler
Komposto Suyunu Çekene Dek Ateşte Pişirin.
0 yorum: