VİŞNELİ TART
Malzemeler:
60 Gram Meyve Özlü Şeker
80 Gram Margarin
4,5 Çay Bardağı un
1 Kilo Vişne
2 Çay Bardağı taze Krema
1 Yumurta
Yarım Paket Vanilyalıpuding
2 Çorba Kaşığı dövülmüşfıstık
Hazirlanişi:
Fırını200 Derecede ısıtın, 4 Çay Bardağı un, Meyve Özlü Şeker Ve Margarini
4-5 Çorba Kaşığı çok Soğuk Suyla Yoğurun. Streç Filme Sarın Ve
Buzdolabında Yarım Saat Bekletin. Vişneleri Teker Teker Kaynar Suya
Daldırıp Çıkarın. Ortadan Bölün Ve Çekirdeklerini Çıkarın.
Hamuru Hafif Unlanmışbir Tezgahta 28 Santimetre Çapında Açın Ve Içi Ile
Kenarlarıyağlanmış24 Santimetre Çapında Kelepçeli Bir Kalıba Yerleştirin.
Kenarlarını2 Santimetre Kadar Yukarıçekin. Tabanımuhtelif Yerlerden
Çatallayıp 10 Dakika Pişirin.
Krema, Puding Tozu Ve Yurtayıiyice Karıştırın. Hamuru Vişnelerle Kaplayın
Ve Sosu Üzerine Dökün. Fırında Tekrar 20 Dakika Pişirin. Soğuduktan Sonra
Servis Tabağına Alın Ve Fıstık Ile Süsleyin.
0 yorum: