VİŞNELİ SÜTLAÇ


















Malzemeler:

Süt 2.4 Lt
Rendelenmişportakal Kabuğu 2-3 Çorba Kaşığı
Şeker Şurubu 100 Gr
Tereyağı30 Gr
Amerikan Pirinci 600 Gr
Yaprak Jelatin 20 Gr
Konserve Tatlıvişne 1 Kg
Vanilya Ekstresi 1-2 Çorba Kaşığı
Yumurta Beyazı3 Adet
Mısır Unu 30-50 Gr
Kiraz Suyu 30 Ml

Hazirlanişi:

Sütü Portakal Kabuğu, Şeker Şurubu Ve Tereyağıyla Kaynatın; Pirinci Ilave
Edin Ve Orta ısıda Pişmeye Bırakın. Jelatini Soğuk Suda ıslatın, Sıkın Ve
Pirinçle Karıştırın. Vişnelerin Suyunu Süzün (suyu Atmayın), Vanilya
Ekstresiyle Birlikte Pirinci Ilave Edin. Pirinci, Donmaya Başlayana Kadar
Soğumaya Bırakın. Sonra Çırpılmışyumurta Beyazınıkatın. Kalıplara Dökün
Ve Donmaya Bırakın. Vişne Suyunu Mısır Unuyla Koyulaştırın, Kirsch Ve
Gerekirse Şeker Ilave Edin. Sütlaçla Servis Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.