VİŞNELİ VE ÇİKOLATALI PASTA














Malzemeler:

125 Gr Margarin
Yarim Su Bardağı Tozseker
2 Adet Yumurta
1 Su Bardagindan Biraz Fazla Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1/3 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Visne Likörü
100 Gr Beyaz Çikolata
100 Gr Bitter Çikolata
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Su Bardağı Visne
Muhallebi Için :
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Bugday Nisastasi

Hazirlanişi:

Oda Sicakliginda Yumusamis Margarinve Sekeri Mikserde Çirpin.
Krema Kivamina Geldiginde Karistirmaya Devam Edip, Yumurtalari Teker
Teker Ekleyin.
Mikseri Durdurun Ve Çirpma Islemine Bir Kasikla Devam Edin.
Un Ve Kakaoyu Yavas Yavas Malzemeye Karistirin.
Son Olarak Likör Ve Sütü Ekleyin.
20 Santim Çapinda Bir Kek Kalibini Yaglayin Ve Hamuru Kaliba Bosaltin.
Önceden Isitilmis 180 Derecelik Firinda 30-40 Dakika Pisirin.
Kürdanla Pisip Pismedigini Kontrol Ettikten Sonra Firindan Çikarin Ve
Sogumaya Birakin.
Muhallebiyi Hazirlayin.
Bunun Için Süt, Un, Bugday Nisastasi Ve Sekeri Atese Koyun.
Kisik Ateste Karistirin.
Muhallebi Koyulasinca Ocagi Kapatin.
Arasira Karistirarak Sogutun.
Keki Soguttuktan Sonra Enine Ikiye Bölün.
Muhallebiyi Arasina Sürün.
Visneleri 5-6 Tanesini Süslemek Için Ayirin.
Kalanini Muhallebinin Üzerine Siralayin.
Diger Keki Üzerine Kapatin.
Beyaz Çikolatayi Ve Bitter Çikolatayi Ayri Kaplara Koyun.
Bu Kaplari Da Içi Su Doku Tencerelere Oturtun.
Her Iki Kaba Da 1 Çorba Kaşığı Krema Ekleyin.
Çikolatalar Eridikten Sonra Kekin Üzerine Dökün.
Visnelerle Süsleyin Ve Dilimleyerek Servis Yapin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.