ZEYTİNLİ TAVUK
Malzemeler:
2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 bütün tavuk (1 kg. 100 gr. agirliginda)
3 büyük kuru soğan (yarim halka seklinde kesilmis)
1 çorba kasigi toz zencefil
4 dis sarmisak
1 çay kasigi toz kirmizibiber
1 çorba kasigi domates salçasi
1 su bardağı tavuk suyu (250 ml.)
1 tutam safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin)
5 taze soğan
15-20 adet siyah ve yesil zeytin
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da
Hafifçe kizarincaya kadar kizartin. kurusoğan, zencefil, toz kirmizibiber,
Salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateste kizartmaya devam edin. 1
Çorba kasigi suda islatilmis safran, domates salçasi ve tavuk suyunu
Tenceredeki tavuga ilave edin. orta ateste 30 dk. kadar üstü kapali olarak
Pisirin. kıyılmış taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu
(1/2 su bardağı kalacak sekilde) çekinceye kadar (15 dk.) pisirin.
Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk. daha pisirin. tavugu
Tencereden alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine
Dökerek servis yapın.
0 yorum: