ERENKÖY ŞÖLENİ
Malzemeler:
160 gr bonfile
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz biber
20 gr taze kaşar
1 çay kaşığı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı çiçek yağı
1 çay kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı beşamel sos
1 kahve fincanıdömiglas sos
100 gr mantar
Yarım limon
Hazırlanışı:
İlk änce dana eskalopu ince dövün. tuz, toz karabiber ve rende kaşar
Ilave edip dövün. daha sonra un ve yumurtaya bandırın. çiçek yağında
Kızartın.
Sos Hazırlanışı:
Mantar, dömiglas, krema, toz karabiber, soya sosu ve limon suyu ile
Karıştırın. pilav, sebze dolma ve patates tava ile servise sunun.
0 yorum: