Ekşili Arap Çorbası




















MALZEMELER:
·         2 su  bardağı kırmızı mercimek
·         Yarım su  bardağı pirinç
·         2 adet limonun suyu
·         Yarım su  bardağı haşlanmış nohut
·         6 diş sarmısak
·         1 yemek  kaşığı kuru nane
·         1 çay  bardağı sıvı yağı

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra
yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede,
yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım.
Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutlarıilave edelim. Diğer
yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek
ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını
ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip,
tencerenin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş
sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek  kaşığı kuru nane
ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve
çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.