KUZU ETLİ ACILI ÇORBA


Malzemeler:
1/2 Kg. Kuzu Kol
2 Litre Su (10 Su  bardağı  su)
4 Tane Acıkuru Kırmızısivri Biber
2 Çorba  kaşığı  tepeleme Un
2 Tatlı kaşığı  tuz
1 Çorba  kaşığı  tepeleme Domates Sal?sı
1 Çorba  kaşığı  tepeleme Tereyağı
Hazirlanişi:
Kuzu Kolu, 10 Bardak Su Ile Tuzu Ilave Ederek, Bir Taşım Kaynattıktan Sonra
1.5 Saat Süreyle Kısık Ateşte Pişir. Ayrıbir Tencerede Unu Tereyağıile
Pembeleştir, Salçasınıda Ilave Et, Bir Iki Dakika Çevir, Bir Kenara Al.
Haşladığın Kuzu Kolun Suyunu Süzekten Geçir, Kavurduğun Unlu Sosun
Üzerine Yavaşyavaştel Ile Çırparak Topak Topak Olmayacak Şekilde Yedir.
Kuzu Etlerini Küp Şeklinde Doğra Ve Karışıma Ilave Et. Kuru Acıbiberleri
Içine At, Harlıateşte 2 Dakika Süreyle Kaynattıktan Sonra 45 Dakika
Olabildiğince Kısık Ateşte Pişir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.