PATLICAN REÇELİ




Malzemeler:

1 Kilo Parmak Uzunluğunda Körpe Patlıcan
8 Bardak Şeker
3 Bardak Su (şekerin Üzerine Basacak Kadar)
1 TatlıKaşığı limon Tuzu
10-15 Kadar Karanfil Nohut Kadar Şap.

Hazirlanişi:

Patlıcanların Incecik Kabuklarıtamamen Alınır. Soyulanlar Hemen Suya
Atılır. Patlıcanların Soyulma Işlemi Bittikten Sonra Sudan Çıkarılır. Suyu Iyice
Süzülür. Tekrar Su Içerisinde Yumuşayıncaya Kadar Haşlanır, Yıkanır Ve
Suyu Yine Iyice Süzülür.
Şekerin Üzerine Basacak Kadar (3 Bardak) Su Konur. Kaynatılır Ve
Köpükleri Alınır. İçerisine Patlıcanlar Atılır. Kaynamaya Bırakılır. Sonra
Nohut Kadar Şap Atılır. Yine Kaynatmaya Devam Edilir. Bir Tabak Üzerine
Damlatılan Damlalar Şeklini Bozmayıp Top Halde Durursa Reçel Olmuş
Demektir. Bundan Sonra Limon Tuzu Atılır, Bir Iki Taşım Daha Kaynatılır,
Ocaktan Indirilir.
Soğuduktan Sonra Bazıpatlıcanlara Karanf Iller Saplanır. Karanfil Kokusu
Hepsine Geçer, Bu Da Reçele Güzel Bir Çeşni Ve Koku Sağlar. Kavanozlara
Doldurulup Kapağıkapatılarak Muhafaza Edilir

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.