Milföylü Soğan Çorbası




















MALZEMELER:
·         500 gr soğan
·         4 kare milföy hamuru
·         25 gr margarin
·         1 su  bardağı beyaz şarap
·         6 su  bardağı et suyu
·         3 dal maydanoz
·         3 dal dereotu
·         1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı
ilave edip pembeleştirin. Şarapla ıslatıp buharlaşıncaya kadar tahta kaşıkla
karıştırarak pişirin.
Et suyunu ve tuzu ilave edip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Maydanoz ve dereotu dallarını mutfak ipliği ile bağlayıp kaynamakta olan
çorbaya ekleyin. Tencereyi ateşten alıp yeşillik demetini çıkarın.Çorbayı
ısıya dayanıklı servis keselerine paylaştırın.
Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp keselerden biraz daha büyük
olacak şekilde merdane ile açın. Hamurlarla kaselerin ağız kısmını kapatıp
kenarlarını bastırarak yapıştırın. Hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı
sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamurun üzeri altın
rengini alana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.