BALLI GEVREKLER
Malzemeler:
1 Su Bardağı toz Şeker
1 Su Bardağı su
175 Gr. Tereyağı
3 Çorba Kaşığı bal
350 Gr. Yulaf Ezmesi
50 Gr. Fındık
50 Gr. Ceviz
Hazırlanışı:
Şeker Ve Suyu Kaynatıp Şurup Haline Getirin. Soğumaya Bırakın.
Hazırladığınız Şuruba, Eritilmiştereyağınıve Balıilave Edin.
Yulaf Ezmesi, Dövülmüşfındık, Ceviz Ve Kabak Çekirdeğini Ekleyip
Karıştırın.
Fırın Tepsisini Yağlıkağıtla Kaplayın. Hazırladığınız Ballıkarışımı, Kalınlığı1
Cm Olacak Şekilde Tepsiye Yayın. 180 Derece ısıtılmışfırında Altın Sarısı
Renk Alıncaya Kadar Yaklaşık 25 Dakika Pişirin.
Fırından Çıkarıp 5 Dakika Beklettikten Sonra Çubuk Şeklinde Kesin
0 yorum: