DÜĞME TATLISI

















Malzemeler:

125 Gram Margarin
2 Su Bardağı irmik
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kahve Fincanısoda
1 Çay Kaşığı vanilya
2 Çorba Kaşığı marmelat
2 Çorba Kaşığı badem
Şerbeti Için:
Bir Buçuk Su Bardağı tozşeker
1 Çorba Kaşığı limon Suyu
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Su Bardağı su

Hazirlanişi:

Öncelikle Şerbeti Hazırlayın. Bunun Için 1 Su Bardağı su Ve Bir Buçuk Su
Bardağı tozşekeri Kaynatın. Ocaktan Alıp, 1 Çorba Kaşığı limon Suyu Ve 1
Çay Kaşığı vanilyayıilave Edin.
Soğumaya Bırakın. Bu Arada Tencerede Yağve Irmiği 15 Dakika Kavurun.
Soğumaya Bırakın.
Yumurta, Un, Kabartma Tozu, Soda Ve Vanilya Ekleyip Yoğurun.
Hazırladığınız Hamurdan Yumurta Büyüklüğünde Parçalar Koparın. Elinizde
Yuvarlayın. Başparmağınızla Ortalarınıçukurlaştırın. Yağlanmıştepsiye
Dizin.
Önceden ısıtılmış180 Derece Fırında Pişirin. Fırından Alıp, Üzerine
Soğuttuğunuz Şerbeti Gezdirin. Ortalarına Marmelat Ve Badem Koyup
Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.