FISTIK EZMELİ KEK



Malzemeler:

125 Gr. Margarin
1/2 Su Bardagindan Biraz Fazla Tozseker
2 Yumurta
1+ 1/2 Su Bardagi Un
1 + 1/2 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
2 Tatli Kasigi Koyu Kahve
1 Tatli Kasigi Kakao
3 Çorba Kasigi Kayisi Reçeli
175 Gr. Iç Samfistigi
Fistik Ezmeli Kaplama Için:
6 Çorba Kasigi Tozseker
3/4 Su Bardagi Pudrasekeri
1 Tatli Kasigi Limon Suyu Taze Sikilmis
1 Yumurtanin Aki, Hafifçe Çirpilmis

Hazırlanışı:

Fistik Ezmeli Kaplamayi Hazirlamak Için, Bir Tencereye 2 Su Bardagi Su
Koyup, Harli Ateste Suyu Kaynatin. Kaynayinca Atesi Iyice Kisip
Samfistiklarini Koyarak, 2 Dakika Haslayin. Tencereyi Atesten Alip,
Samfistiklarini Bir Süzgeçte Süzdürdükten Sonra, Kâgit Mutfak Havlusu
Arasina Koyun Ve Üstten Elinizle Ovalayarak, Kahverengi Ince Zarlarini
Çikarin. Sonra Yeni Bir Kâgit Havlu Üstünde, Sicak Bir Yerde Kurumaya
Birakin. Firininizi 180°c Isitin: Dikdörtgen Bir Kalibin Dibine Ve Iç
Çeperlerine Kalibin Tam Ortasinda Enlemesine Büyük Bir Pili Olusturarak
Yagli Kâgit Döseyin. Margarini Ve Tozsekeri Tahta Bir Kasikla Çok Açik Renkli
Ve Köpüklü Krema Kivami Alincaya Kadar Çirpin. Yumurtalarin Birini
Çirparak Ekleyip, Çirpmayi Sürdürerek Unun 1 Çorba Kasigini Katin. Öbür
Yumurtayi Da Çirparak Ekleyip, Çirpmayi Sürdürerek 1 Çorba Kasigi Daha Un
Katin. Kalan Unu Ve Kabartma Tozunu Karisimin Üstüne Eleyip Karistirarak
Yedirin. Hamurun Yarisini Baska Bir Salata Kâsesine Aktarip, Kahveyi
Ekleyerek, Karistirin. Öbür Kâsede Kalan Hamura Da 2 Çorba Kasigi Su Ve
Kakaoyu Ekleyip Karistirin. Bir Kasikla Kalibin Piliyle Bölünmüs Yarisina
Kahveli Karisimi, Yarisina Da Kakaolu Karisimi Doldurun. Kalibi Firina Verip,
Keki 20-25 Dakika Pisirin. Sonra Kalibi Firindan Alip, Tel Izgara Üstüne Ters
Çevirerek Keki Izgaraya Çikarin. Üstündeki Yagli Kâgidi Alip Atarak,
Sogumaya Birakin. Samfistiklarini Çok Ince Dograyip, Bir Kâseye Koyarak,
Tozsekeri Ekleyin. Karisimin Üstünepudrasekerini Eleyip, Limon Suyunu
Ekleyerek, Karistirin. Yumurta Akindan Azar Azar Ve Sürekli Karistirarak,
Kati Ve Esnek Bir Kivam Alincaya Kadar Katin. Keki Önce Ortasindan 2`ye,
Sonra Da Parçalarin Her Birini Boylamasina 2`ye Kesin. Kakaolu
Parçalardan Birinin Üstüne Biraz Reçel Sürüp, Bu Parçayi Kahveli
Parçalardan Biriyle Yüz Yüze Yapistirarak, Hafifçe Bastirin. Islemleri Kalan 2
Kek Parçasi Ve Biraz Reçelle Yineleyin. Birbirine Yapisan Parçalardan Birinin
Üstüne Kalan Reçelden Sürüp, Öbür Yapisik Parçayi Üstüne Yerlestirerek
Hafifçe Bastirin. Kâsedeki Samfistikli Karisimin Üstüne Biraz Pudrasekeri
Serpip, Iki Kat Yagli Kâgit Arasina Döseyin Ve Üstten Elinizle Geçerek Düzgün
Tabaka Halinde Yayin. Sonra Üstteki Kâgidi Alip, Fistik Ezmeli Kaplamanin
Kenarlarini Bir Biçakla Düzelterek, Keki Kaplayacak Büyüklükte Bir
Dikdörtgen Haline Getirin. Kekin 4 Yüzüne Kalan Reçeli Ince Bir Tabaka
Halinde Sürdükten Sonra Keki Kaplama Tabakasinin Ortasini Yerlestirin Ve
Yagli Kâgidin Uçlarindan Tutarak, Kaplamayi Kekin Üstüne Katlayin. Sonra
Yagli Kâgidi Hafifçe Çekerek Alip, Kaplama Tabakasinin Iki Kenarini Üstten
Hafifçe Bastirarak Birbirine Yapistirin. Keki Bir Servis Tabagina Koyup,
Keskin Bir Çelik Biçagin Ucuyla Verevine Birbirini Kesen Çizgiler Çekerek,
Baklava Biçimi Süslemeler Yapin. Sonra Bir Kenarda En Az 8 Saat Bekletip
(üstü Örtülmemelidir), Dilimleyerek, Servis Yapin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.