ISPANAKLI TERİN



Malzemeler:

350 gr. ispanak
3 ince kıyılmış   taze soğan
1 çorba kasigi zeytinyagi (15 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
5 çorba kasigi krem peynir (150 gr.)
6 çorba kasigi tuzsuz lor peynir (150 gr.)
3 yumurta
1 su bardağı na yakin krema (250 ml.)
3 çorba kasigi sıvı yag (45 ml.)
Tuz, karabiber
Süslemek için: salata yapraklari
Domates salatasi
2 çorba kasigi yagda kavrulmus ceviz
Tost makinesinde kizartilmis üçgen tost ekmekleri

Hazırlanışı:

Dikdörtgen kek kalibini sıvı yagla yaglayin ve yagli kagitla kaplayin (yagli
Kagidin üzerine de sıvı yag sürün). ispanaklari ince ince kiyin. zeytinyagini
Tavada kizdirin. ince kıyılmış   soğan ve sarmisagi 3dk. sote edin.
Ispanaklari ilave edin ve ispanaklar kavrulup sularini çekene kadar
Karistirarak sote etmeye devam edin.atesten alin. kavurdugunuz
Ispanaklarin suyunu iyice süzün. kavrulmus ispanak, krem peynir, lor
Peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtalari pütürsüz hale gelene
Kadar robotun ana haznesinden geçirin. hazirlamis oldugunuz kaliba
Karisimi bosaltin ve kalibin üzerini folyo veya yagli kagitla kapatin.
Kalibinizi, içi su dolu daha büyük bir firin kabinin içine koyarak önceden
180 °c isittiginiz firinda 1,5 saat pisirin (biçagi terine sapladiginiz zaman
Temiz çikmalidir). terini firindan aldiktan sonra su dolu kabin içinde
Sogumaya birakin. üzerinde su biriktiyse süzün ve buzdolabinda en az 2
Saat dinlendirin. buzdolabindan aldiginiz terini dikdörtgen bir tabaga ters
Çevirerek çikartin ve dilimleyin. arzunuza göre daha önce kizarttiginiz tost
Ekmekleri, domates salatasi veya yesillikler ve kavrulmus cevizle

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.