LİMONLU PASTA
Malzemeler:
500 Gr Sari Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardağı Seker
150 Gr Tuzsuz Iç Findik
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatli Kaşığı Kabartma Tozu
50 Gr Nisasta (6 Silme Yemek Kasigi)
Tuz
Kalip Için Yag Ve Un
Üstü Için:
100 Gr Kayisi Marmeladi
1 Adet Limon
200 Gr Pudra Sekeri
Hazirlanişi:
Patatesleri Soyun, Tuzlamadan Haslayin. Süzün, Ezin, Sogumaya Birakin.
26 Cm. Çapindaki Kelepçeli Yuvarlak Bir Kalibin Sadece Tabanini Hafif
Yaglayip Un Serpistirin. Firini 180 C Isitin.
Limonlarin Kabugunu Ince Ince Rendeleyip Sularini Sikin. Findiklari Un Gibi
Olana Kadar Ögütün. Sekerin Yarisini Findik Ve Limon Kabugu Rendesi Ile
Güzelce Yogurun. Yavas Yavas Limonsuyunu Ilave Edin. Yumurtalarin
Sarilarini Beyazlarindan Ayirin. Kabartma Tozu Ve Nisastayi Eleyip Karistin.
Patatesleri Findikli Malzemeye Katin. Yumurta Sarilarini Birer Birer Ekleyip
Mikserin Hamur Yogurma Ucu Ile Karistirin. Yumurta Akini Kalan Seker Ve
Bir Tutam Tuz Ile Biçakla Kesilecek Kadar Katilasana Dek Çirpin. Çirpmadan
Diger Malzemeler:e Katin, Nisasta Karisimini Da Ilave Edip Bir Spatula
Yardimi Ile Hepsini Harman Edin.
Hamuru Kelepçeli Kaliba Bosaltin. Firinin Alttan 2. Rafinda 40-45 Dakika
Pisirin. Kalipta Birlikte Ters Çevirip Bir Izgara Üzerine Koyun, Kalibin Içinde
Sogumaya Birakin.
Pastanin Üstü Için Kayisi Marmeladini El Blendiri Ile Iyice Ezin. 1 Yemek
Kaşığı Su Ile 1-2 Dakika Kaynatin. Kekikaliptan Çikarin. Üstüne Sicak Kayisi
Marmeladini Sürün. Limonun Kabugunun Birazini Ince Ince Kesin, Kalan
Kabugunu Ince Rendeleyin. Limonu Sikin. Pudra Sekerini Limon Kabugu
Rendesi, 2 Yemek Kaşığı Limon Suyuve Sivi Haldeki Yumurta Aki Ile
Karistirin, Ben-maride Hafif Isitin. Pastayi Yagli Kagit Üzerine Koyup Sicak
Limonlu Cilayi Üzerine Dökün. Incecik Limon Seritlerini Serpistirip
Sertlesmesi Için 20 Dakika Bekletin.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: