ZENCEFİLLİ ELMA PASTASI




















Malzemeler:

Hamur Için:
10 Kahve Fincani Un
40 Gr Yas Maya
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Tozseker
1 Yumurta
1/2 Kutu Süt Kremasi (hazir Ürün, Küçük Kutu)

Iç Malzeme
750 Gr Eksi Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
2 Kahve Fincani Kiyilmis Samfistigi
40 Gr Zencefil

Ayrica
Bir Miktar Un
Kabi Yaglamak Için Yag
50 Gr Seftali Jölesi
Pudrasekeri

Hazirlanişi:

Unu Bir Kaseye Alip Ortasini Çukurlastirin. Mayayi Ufalayip Yarim Çay
Bardağı Süt Ve 1 Çorba Kaşığı Sekerle Çukura Koyun, Bir Miktar Unla
Karistirin. Üzerini Kapatip 30 Dakika Sicak Ortamda Bekletin. Bekleme
Süresinin Sonunda, Kalan Hamur malzemelerini de Ilave Edip Yogurun.
Üzerini Örterek 30 Dakika Dinlendirin.
Firini 175 Dereceye Ayarlayip Önceden Isitin. Zencefili Bir Bardak Suyla
Kaynatip Suyunu Saklayin. Sonra Küçük Küpler Halinde Dograyin. Elmalari
Soyup Rendenin Iri Tarafi Ile Rendeleyin. Kararmamasi Için Üzerine Hemen
Limon Suyu Gezdirin. Bir Kasede Rendelenmis Elmalari Hindistancevizi Ve
Kiyilmis Findikla Karistirin. Zencefiliniçinde Pistigi Sudan 2 Çorba Kaşığı
Kadar Alip Zencefille Birlikte Elmali Karisima Ilave Edin.
Hamuru Bir Kez Daha Yogurup Unlanmis Düz Bir Zeminde Yarim Cm
Kalinliginda, Dikdörtgen Seklinde Açin. Üzerine Iç Malzemeyi Yayin Ve Uzun
Kenarindan Rulo Seklinde Sarin. Ruloyu 10 Dilim Çikacak Sekilde Kesin.
Kelepçeli Yuvarlak Bir Kek Kalibini Yaglayin. Rulolari Kesim Yerleri Üste
Gelecek Sekilde Kaliba Yerlestirin. Önceden Isitilmis Firinda 40 Dakika Kadar
Pisirin. Jöleyi Paketin Üzerindeki Tarife Göre Hazirlayip Flrindan Çikan Pastanin
Üzerine Sürün. Sogumasini Bekleyip, Kaliptan Çikarin. Servis Yapmadan
Önce Üzerine Pudrasekeri Serpin. Zencefil Bulmakta Zorlanabilirsiniz. Bu
Durumda Dilerseniz Zencefil Yerine Toz Tarçin Veya Çubuk Tarçin Da
Kullanabilirsiniz 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.