GULAŞ (ŞARAPLI)



Malzemeler:

500 gr. dana eti (buyuk parcalar)
1 orta boy soğan
2 olgun domates
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi domates salcası
Yarim cay bardağı  kirmizi sarap
1 adet kirmizi et biber
Karabiber, tuz
1 yemek kasigi sıvı yag

Hazırlanışı:

Ince kıyılmış   soganlar zeytin yaginda sararinca un eklenir. dana eti ve
Daha sonra rende domates, salca eklenip 10 dk. pişirilirbiber cekirdekleri
Alinarak buyuk kupler halinde dogranirve ete eklenir. son olarak kirmizi
Sarap, karabiber ve tuzu da ekleyerek yaklaşik 1 saat , yani etler iyice
Pisene kadar, (ara ara karistirmak sureti ile) kisik ateste pisirilir.
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.