TAVUKLU PAPAZ YAHNİSİ



Malzemeler:

1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 dişsarımsak
2 çorba kasığısalça
Yarım cay kasığıköri
1 çay kasığıkarabiber
2 tatlıkaşığı nane
1 çorba kasığıüzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz

Hazırlanışı:

Tencereye tavuk etlerini alın. üzerine irice doğranmışsoğan ve
Sarmısaklarıkoyun. 2 çorba kasığısalca, yarım cay kasığıköri, karabiber,
Sirke, yağve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılıbir ateşe oturtun. tavuklar
Kendi bıraktığısuyu çekene kadar pişirin.
İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanısu ilave edip, kaynamaya bırakın.
İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. gerekirse su ilavesi
Yaparak patatesleri pişirin. tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip
Servis yapın

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.