TRABZON BURMALISI















Malzemeler:

1 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı su
Alacağıkadar un
1/2 kg kavrulmuş-dövülmüşfındık
1/2 kg nişasta
1 kg toz şeker
6 bardak su (şerbet için)
Yarım limon suyu (şerbet için)

Hazırlanışı:

Önce yumurta, su, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15
Dakika yoğrulur. (kıvamıkulak memesi yumuşaklığında olacak). Hamur Yapılır, daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 Saat dinlendirilir. dinlenen hamur tahta sofra üzerinde açılır. açılan hamur Ikiye katlanır, içine dövülmüşfındık serpilir. genişyerinden çubuğa sarılır Ve elle hafif büzülür. çubuktan çıktıktan sonra istenilen büyüklükte kesilir,
Tepsiye dizilir. tereyağ ıeritilip üzerine dağlanır. kızgın fırında hafifçe Pembeleşinceye adar pişirilir. soğuduktan sonra hazırlanan sıcak şerbetle Ballandırılır. soğuk olarak servise sunulur.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.