AYVA TATLISI



Malzemeler:

3 Büyücek Ayva
2 Su Bardağı tozşeker
1 Çay Kaşığı karanfil
1 Adet Elma

Hazirlanişi:

Ayvaların Kabuklarınısoyup, Ortalarından Uzunlamasına, Iki Parçaya Bölün.
Çekirdek Kısmınıoyarak Çıkartın Ve Diplerini Hafifçe Düzleştirin.
Beşyarım Ayvayı, Dibi Düz Bir Kaba Sıralayın. 1,5 Bardak Su Ve Yarım
Bardak Tozşeker Ve 5-6 Ayva Çekirdeği Koyup, Hafifçe Haşlayın.
Yarım Ayvayla, Soyulmuşbir Elmayıirice Rendeleyin. Bir Bardak Tozşeker
Ve 1 Kahve Fincanısu Katıp Karıştırarak Marmelat Halinde Pişirin.
Hazırladığınız Marmeladı, Fotoğrafta Görüldüğü Gibi Ayvaların Ortalarına
Taksim Edin. Kalan Şekeri Ve Karanfilleri Üstlerine Serpiştirin Ve Kısık Ateşte
Kaynatarak Kızarmasınıve Şurubun Koyulaşmasınısağlayın.
Soğuduktan Sonra Dilerseniz Kaymakla Servis Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.