BEZELİ PORTAKAL

















Malzemeler:

6 Adet Potakal
2 Adet Elma
2 Adet Muz
1 Armut
1/2 Bardak Çilek Veya Çekirdeği Çıkarılmışkiraz
Yarım Bardak Tozşeker
Beze Için :
3 Yumurta Akı
Bir Fiske Tuz
3/4 Su Bardağı pudraşeker

Hazirlanişi:


Portakalların tepesinden bir kapak kesin ve kabuklarını zedelemeden
içlerini bir kaşıkla çıkartın, portakalların içlerini ve diğer meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın, 
çilekleri yıkayıp saplarını çıkartın, küçük boyları olduğu gibi, iri olanları3-4
parçaya ayırın, toz şeker serpip 1-2 saat bekletin, meyveleri, portakalların içine doldurun ve 3 yumurta akına biraz tuz katıp mikserde çırparak sertleştirin, İçine pudra şeker ve vanilya koyun, ucuna tırtıklı huni takılmış krema torbasına doldurup resimdeki gibi portakalların
üzerine sıkın, 
çok hafif ısılı fırında, bezenin rengi açık pembe oluncaya dek bekletin,


Afiyet  Olun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.