CİĞER SARMA



Malzemeler:

Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram
Su 2 su bardağı  400 gram
Karaciger, - 350 gram
Akciger, - 150 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Pirinç 1/2 su bardağı  90 gram
sıvı yag 1 yemek kasigi 10 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Yesil soğan 3 adet 60 gram
Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram
Kara biber 1 tatli kasigi 2 gram
Yumurta 1 adet 50 gram

Hazırlanışı:

Gömlegi yika, 1 su bardağı  ilik suda beklet. cigerleri yika, karacigeri soy,
Her ikisini de ince ince kiy veya kiyma makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli
Kasigi tuz ekle, biraktigi suyu çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir.
Pirinci yika, süz. baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye
Degin kavur. pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardağı  sicak su, 1 tatli
Kasigi tuz koy, karistir. üzerine kusüzümünü serp. önce orta sonra kisik
Ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika pisir. ocagi kapat. bu
Arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat, karistir,
10 dakika dinlendir. ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya
Böl. gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet.
Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça
Seklinde katla. ters çevirip tepsiye diz. yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine
Sür. gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök. önceden isitilmis orta
Sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.