ISLAMA BÖREK



Malzemeler:

3 Yufka
3 Su Bardağı tavuk Veya Et Suyu
1 Haşlanmıştavuk Göğsü
1 Bardak Çekirdeksiz İzmir Üzümü
1 TatlıKaşığı yenibahar, Az Karabiber
1 Su Bardağı amerikan Pirinci
1 Bardak Sıvıyağ
1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:

Haşlanmıştavuk Göğsü Etini Didikleyin. Pirinci Yıkayıp Süzgece Alın. Bir
Tencerede Yarım Su Bardağı sıvıyağıkızdırıp Üzüm Ve Tuzu Ekleyin. Birkaç
Dakika Kavurup 1.5 Su Bardağı sıcak Et Suyu Ilave Edin. Kısık Ateşte Pişirip
Didiklenmiştavuk Etini Ekleyin. Karışıma Yenibahar Ve Karabiber Serpip
Karıştırın.
Ufak Ve Yuvarlak Bir Tepsiyi Yağlayın. Yarım Su Bardağı et Suyu Ve Yarım
Su Bardağı sıvıyağıkarıştırın. Yufkalarıküçük Küçük Keserek Her Bir
Parçayıet Suyu Ve Sıvıyağkarışımıyle ıslatıp Tepsiye Yerleştirin. İki Kat
Yufka, Bir Kat Pilav Şeklinde Döşeyip Üzerine Çırpılmışyumurta Sürün.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.