KİRAZLI STRUDEL
Malzemeler:
Hamuru:
2 Su Bardağı un
3 Yemek Kaşığı sıvıyağ
Biraz Tuz
1/2 Bardak ılık Su
1 Çay Kaşığı sirke
İçi:
100 Gr Ince Kıyılmışbadem
100 Gr Tereyağı
1 Büyük Su Bardağı süt
1/2 Su Bardağı (100 Gr) Pirinç
1 Paket Vanilya
3 Dolu Yemek Kaşığı tozşeker
Limon Kabuğu Rendesi
2 Yumurta Sarısı
1 Yumurta Beyazı
2 Bardak Kiraz Veya Vişne Suyu
350 Gr Kiraz Veya Vişne
Üstüne Elemek Için:
1 Kahve Fincanıpudraşeker
Hazirlanişi:
Unun Ortasına Sıvıyağ, Sirke, Biraz Tuz Ve Azar Azar ılık Su Koyarak
Karıştırıp Yoğurun. Gerekiyorsa Biraz Unla Hamuru Toplayıp Iyice Özleştirin
Ve 1 Saat Üstü Örtülü Olarak Dinlendirin.
Süt, Şeker, Limon Kabuğu Ve Vanilyayıkaynatın, Içine Yıkanmışpirince
Katıp Kısık Ateşte Pişirin. Soğutulmuşolan Bu Karışıma Çırpılmışyumurta
Sarısıve Kiraz Suyunu Ekleyin.
Yumurta Akınıbiraz Tuzla Kar Halinde Çırpın Ve Kirazla Beraber Pirinç
Lapasına Karıştırın.
Bir Örtü Üzerinde Hamuru Elinizle Bastırıp Çekerek Kağıt Inceliğinde Açın.
Üstüne Eritilmişyağgezdirin, Kavrulmuşve Kıyılmışbadem Serpiştirip
Kirazlıiçi Yayın. Kenarlarınıiçe Doğru Kıvırıp Altındaki Bezin Yardımıyla Rulo
Biçiminde Sarın.
Hamuru Yağlanmışbir Tepsiye Alın 220 Derecede 30-35 Dk Pişirin. Fırından
Almadan Önce Üzerine Tarçınlıpudraşeker Serpin.
0 yorum: