LİMONLU KREMALI PAY
Malzemeler:
1 Paket Kare Eti Bisküvisi
2,5 Yemek Kaşığı (tepeleme)yarıyarıya Margarin Ve Tereyağ
Limonlu Krema;
3 Adet Yumurta (akıve Sarısıayrılmış)
1,5 Çay Bardağı tozşeker
1,5 Limon Suyu Ve Limon Kabuğu Rendesi
Hazirlanişi:
Bisküvileri Dövüp Eritilmişyağla Karıştırın. Pay Tabağına Kaşıkla Bastırarak
Yayın. Hafif Fırında 15-20 Dk Pişirin. Soğuduktan Sonra Üzerine Kremayı
Yayın. Bisküvi Kırıntısıya Da Granule Çikolatayla Süsleyin.
Limonlu Kremanın Yapılışı;
Yumurta Sarılarınılimon Suyu, Limon Kabuğu Rendesi Ve Şekerle
Karıştırarak Sıcak Suya Oturtarak Pişirin. Bu Karışıma, Soğuduktan Sonra
Çırpılarak Katıkar Haline Getirdiğiniz Yumurta Aklarınıyedirin. Sonra Da
Elenmiş unun Ortasına Yumuşatılmış yağı koyun; Un Ve Yağı elinizle Ezerek
Karıştırın. Bir Yumurta, Pudraşeker, Tuz Katıp Hepsini Hafifçe Yoğurun.
Elinize Yapışan Hamurlarıunla Temizleyip Hamura Katın. Bez Altında Yarım
Saat Bekletin.
Kaynayan Sütün Içine Limon Kabuğu Rendesi Katın, Ateşten Indirip Soğutun.
Bir Kapta, 1 Kahve Fincanıunla Tozşekerini Karıştırın Ve Sonra Da Yumurta
Sarılarınıkatın. Sütü Süzgeçten Geçirip, Limon Suyu Ile Birlikte Karışıma
Ekleyin. Kısık Ateşte Karıştırarak Pişirin.
22- 25 Cm Çapında Üç Parmak Yüksekliğinde Bir Tart Kalıbınıyağlayın Ve
Unlayın. Tart Hamurunu Biraz Unlayıp Merdaneyle 4 Mm Incelikte Açın.
Hamuru Iki Parmak Yukarıkaldırarak Tart Kalbının Içine Yerleştirin. Çatal
Ucuyla Dibinden Birkaç Delik Açın; Eritilmişyağsürüp 1 Kaşık Tozşeker
Serpiştirin. Sütlü Karışımıda Içine Boşaltın Ve Önceden ısıtılmışfırında (
190 Derece) 35-40 Dk Pişirin.
Yumurta Aklarına Bir Fiske Tuz Katıp Mikserle Karıştırarak Katıkar Haline
Getirin. Pudraşeker Ve Vanilya Koyup Bu Merengi Fırındaki Tartın Üzerine
Yayın. Fırının ısısınıdüşürüp Kapağıaçık Olarak Merengin Pembeleşmesini
Sağlayın.
0 yorum: