LİMONLU TART
Malzemeler:
Hamuru;
2 Tepeleme Su Bardağı un
1 Silme Çay Kaşığı tuz
1 Kahve Fincanıpudraşeker
1 Adet Yumurta
125 Gr Tereyağıveya Margarin
Üstü Için;
1 Limon Kabuğu Rendesi
2 Su Bardağı süt
1 Kahve Fincanıun
1 Tepeleme Kahve Fincanıtozşeker
1 Kahve Fincanılimon Suyu
3 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı tereyağı( Hamurun Üstüne)
1 Yemek Kaşığı tozşeker
Merengi;
2 Yumurta Akı
Bir Fiske Tuz
1 Çay Bardağı pudraşeker
Hazirlanişi:
Elenmişunun Ortasına Yumuşatılmışyağıkoyun; Un Ve Yağıelinizle Ezerek
Karıştırın. Bir Yumurta, Pudraşeker, Tuz Katıp Hepsini Hafifçe Yoğurun.
Elinize Yapışan Hamurlarıunla Temizleyip Hamura Katın. Bez Altında Yarım
Saat Bekletin.
Kaynayan Sütün Içine Limon Kabuğu Rendesi Katın, Ateşten Indirip Soğutun.
Bir Kapta, 1 Kahve Fincanıunla Tozşekerini Karıştırın Ve Sonra Da Yumurta
Sarılarınıkatın. Sütü Süzgeçten Geçirip, Limon Suyu Ile Birlikte Karışıma
Ekleyin. Kısık Ateşte Karıştırarak Pişirin.
22- 25 Cm Çapında Üç Parmak Yüksekliğinde Bir Tart Kalıbınıyağlayın Ve
Unlayın. Tart Hamurunu Biraz Unlayıp Merdaneyle 4 Mm Incelikte Açın.
Hamuru Iki Parmak Yukarıkaldırarak Tart Kalbının Içine Yerleştirin. Çatal
Ucuyla Dibinden Birkaç Delik Açın; Eritilmişyağsürüp 1 Kaşık Tozşeker
Serpiştirin. Sütlü Karışımıda Içine Boşaltın Ve Önceden ısıtılmışfırında (
190 Derece) 35-40 Dk Pişirin.
Yumurta Aklarına Bir Fiske Tuz Katıp Mikserle Karıştırarak Katıkar Haline
Getirin. Pudraşeker Ve Vanilya Koyup Bu Merengi Fırındaki Tartın Üzerine
Yayın. Fırının ısısınıdüşürüp Kapağıaçık Olarak Merengin Pembeleşmesini
Sağlayın.
0 yorum: