PORTAKALLI TART




Malzemeler:

Hamuru;
3 Yumurta
5 Tepeleme Yemek Kaşığı un
3-4 Tepeleme Yemek Kaşığı tozşeker
1 Çay Kaşığı vanilya
1 TatlıKaşığı limon Kabuğu Rendesi
Üstü Için;
2-3 Adet Çekirdeksiz Portakal
7-8 Adet Kiraz Şekerlemesi
1 Bardak Krem Şantiy
Kreması;
1 Bardak Süt
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı tepeleme Un 3 Yemek Kaşığı tozşeker

Hazirlanişi:

Yumurtaları3 Kaşık Şekerle Birlikte Mikserde Çırpın. Koyu Kıvama Gelince,
Elenmişun, Vanilya Ve Limon Kabuğu Katıp Tahta Kaşıkla Altüst Yaparak
Karıştırın. 25 Cm Çapında, 5 Cm Yükseliğinde Kenarıtırtıklıteflon Tart
Kalıbınıyağlayıp Unlayın. Yumurtalıkarışımıiçine Boşaltın. Orta ısılıfırında
30 Dk Pişirin.
Bir Kapta Şeker, Un Ve Yumurtaya Sütü Katıp Karıştırarak Pişirin. Vanilya
Koyup Ateşten Alın.
Pişen Pandispanyayıkalıptan Çıkartın. Çukur Olan Yüzüne Soğumuş
Kremayıyayın. Portakalların Kabuklarınıayıklayıp Dilimleyin Ve
Ortalarından Ikiye Bölün. Resimde Görüldüğü Gibi, Kremanın Üzerine
Yerleştirin. Kenarlarına Ve Çevresine Krem Şantiy Sıkın. Kiraz Şekerlemesi
Ve Renkli Şekerle Süsleyin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.