ÇİLEK JOLELİ TART
Malzemeler:
Hamuru;
3 Adet Yumurta
5 Dolu Yemek Kaşığı un
3 Dolu Yemek Kaşığı tozşeker
Biraz Vanilya
Üstü Için;
1/2 Paket Çilek Jöle ( 3/4 Bardak Sıcak Su, Jöleyi Eritmek Için)
300-400 Gr Çilek
2 Yemek Kaşığı kayısıveya Ağaç Çileği Marmelatı
Kreması;
1 Bardak Süt
1 Yumurta
1 Tepeleme Yemek Kaşığı un
3 Tepeleme Yemek Kaşığı tozşeker
Biraz Vanilya
Süslemek Için;
1/2 Poşet Krem Şantiy ( Süt Katılarak Mikserde Karıştırılır)
1/2 Bardak Süt
Hazirlanişi:
Yumurtaları Şekerle Birlikte Çırparak Koyu Kıvama Getirilir. Un Ve Vanilya
Katıp Hafifçe Karıştırın. Yukarıdaki Açıkladığımız Gibi, 25 Cm Çapındaki
Teflon Tart Kalıbınıyağlayıp Unlayın Ve Karışımıiçine Boşaltın. Orta ısılı
Fırında 30 Dk Pişirin.
Pandispanya ılık Hale Gelince Kalıptan Çıkartın. Uzun Keskin Bir Bıçakla
Pandispanyayıtam Ortasından Iki Kısma Ayırın. Biraz Likörlü Ve Şekerli
Suyla Üstünü ıslatıp Kremanın Yarısınıiçine Sürün; Pandispanyayıüst Üste
Kapatın. Kenarlarına Da Kalan Kremayısürün Ve Kıyılmışfındık Yapıştırın.
Pandispanyanın Çukur Yüzüne Önce Marmelat Sürün; Yıkanmışve Sapları
Çıkarılmışçilekleri Yerleştirin. Çileklerin Kenarına Krem Şantiy Sıkın. Sıcak
Suda Erittiğiniz Jöleyi Soğumuşolarak Üzerine Dökün Ve Dolapta Bekletin.
0 yorum: