KESTANELİ SAVARİN TATLISI




















Malzemeler:

2 Tepeleme Su Bardağı un
1 Tepeleme Yemek Kaşığı yaşmaya
1,5 Kahve Fincanı ılık Süt
2 Tepeleme Yemek Kaşığı tereyağıveya Margarin
2 Adet Yumurta
Bir Fiske Tuz
1 Tepeleme Yemek Kaşığı pudraşeker
Şurubu;
3 Su Bardağı tozşeker
2,5 Su Bardağı su
1 Yemek Kaşığı limon Suyu
1 Yemek Kaşığı rom Veya Likör
Süslemek Için;
500 Gr Kabuklu Kestane ( Kabuğu Çıkarılmışolarak 2,5 Su Bardağı )
1 Bardak Su
Yarım Bardak Tozşeker
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Bardak Krem Şantiy
2-3 Adet Mandalina

Hazirlanişi:

Bir Kabın Içine Unu Eleyin. Mayayı, ılık Süt Katarak Unun Ortasında Ezin,
Biraz Un Katıp Koyulaştırın. Üzerini Kalan Unla Kapatın.
Un, Ayrılmaya Başlayınca Ortasına 2 Yumurta Kırın; Iki Kaşık Eritilmişyağ,
Tuz Ve Pudraşeker Koyup Yoğurun. Hamur Çok Yumuşaksa Biraz Unla
Toplayın Ve Üzeri Örtülü Olarak Mayalandırın.
Ortasıdelik, Yuvarlak Bir Kek Kalıbınıyağlayıp Hamuru Içine Yerleştirin.
Kalıp Serviyesinde Kabarıncaya Dek Bekleyin ( 25 Dk)
Orta ısılıfırında 35 Dk Pişirin. Pişen Savarini Altında Tepsi Olan Tel ızgara
Üzerine Çevirin.
Ölçülü Şeker Ve Suyu 5 Dk Kaynatın, Limon Suyu Koyup Ateşten Indirin; Rom
Veya Likör Katın. Şurubu, Sıcak Olarak Savarine Içirin. Yuvarlak Bir Servis
Tabağına Alıp Kalan Şurubu Da Üzerine Dökün; Kayısımarmeladısürüp
Ortasına Kestane Püresi Doldurun. Krem Şantiy Ve Mandalinayla Süsleyin.
Kestane Püresi;
Kestanelerin Kabuklarınıçıkartıp Suyla Ateşe Koyun. Kaynamaya Başlayınca
Soğuk Suya Çıkaartın Ve Iç Kabuklarınısoyun. 1 Bardak Suyla Kısık Ateşte
Yumuşayana Dek Pişirin. Üzerine Yarım Bardak Şeker Ve Vanilya Koyup
Suyunu Çektirin. Püre Makinesinden Geçirin Veya Kaşıkla Bastırarak Ezin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.