MEYVELİ TARTOLET
Malzemeler:
Milföy Hamuru İçin:
150 Gr Un
85 Gr Margarin
75 Gr Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Tutam Tuz
İç İçin:
2 Yumurta Sarısı
50 Gr Tozşeker
25 Gr Un
300 Ml Süt
1 Çay Kaşığı vanilya
450 Gr Karışık Meyve(üzüm,muz,çilek,kivi Vs.)
100 Gr Bitter Çikolata
Hazirlanişi:
Unu,tuzu Ve Parçalara Ayırdığınız Margarini Bir Kapta Yoğurun.çırpılmış
Yumurta Sarısını,toz Şekeri Ve Limon Kabuğu Rendesini Ilave
Edin.pütürsüz,yumuşak Bir Hamur Elde Edene Dek Yoğurmaya Devam
Edin.hamuru Bir Naylona Sarıp Serin Bir Yerde 15-20 Dk Bekletin.
Turtalet Kaplarınıyan Yana Dizin.hamuru Bir Merdaneyle,kalıpların Eni
Kalınlığında Açın Ve Kapların Üzerine Yayın.elinizle Hamuru Her Kabın Içine
Bastırarak Yerleştirin.merdaneyle Kapların Üzerinden Geçin Ve Kalan
Parçayıalın.hamurun Ortasına Kuru Fasülye Veya Mercimek Koyun.200
Derecelik Fırında 10 Dakika Pişirin.fasulye Veya Mercimekleri Çıkartıp
Tekrar 5 Dakika Pişirin.
Soğuduktan Sonra Turtaletleri Kaplardan Çıkarın.kremayı
Hazırlayın.meyveleri Yıkayıp,varsa Çekirdeklerini Çıkarın.çikolatayı
Parçalara Bölüp Benmari Usulü Eritin.marmelatıda Benmari Usulü
Sulandırın. Her Turtaletin Üzerine Biraz Çikolata Sürüp Soğumaya
Bırakın.kremayıturtaletlere Eşit Miktarda Dağıtın. Meyveleri Kremanın
Üzerine Yerleştirin.en Üste Bir Kat Marmelat Sürün.
0 yorum: