MUZLU KALP PASTA




Malzemeler:

Pandispanya Için:
8 Yumurta Aki,
8 Yumurta Sarisi
120 Gr Toz Seker
180 Gr Un
Krema Için:
1 Yumurta
75 Gr Tozseker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 Gr Un
250 Gr Süt
50 Gr Margarin
5 Muz

Hazirlanişi:

Pandispanyayi Hazirlamak Için; Yumurta Aklarina Tozsekeri Ilave Edip Iyice
Koyulasincaya Kadar Mikserle Çirpin. Ayri Bir Kapta Yumurta Sarilarini
Çirpma Teli Veya Bir Çatal Ile Çirpin. Karistirmaya Devam Ederek Yumurta
Aklarina Ilave Edin. Iyice Yedirene Kadar Karistirin. Unu Ilave Edip Kevgirle
Yavas Yavas Karistirin. Karisimin Sulanmamasina Dikkat Edin.
Yagli Kagit Üzerine Ayni Büyüklükte 3 Adet Kalp Sekli Çizip Bir Firin Tepsisine
Yerlestirin. Sikma Torbasinin Ucuna 1 Cm Çapinda Düz Bir Uç Takin Ve
Hazirladiginiz Hamuru Torbaya Doldurun. Yagli Kagitlara Çizdiginiz Kalp
Sekillerinin Içine Hamuru Sikin. Önceden Isitilmis 180-200 Dereceye Ayarli
Firinda Pisirin.
Kremayi Hazirlamak Için Yumurta, Tozseker Ve Vanilyayi Bir Tencereye Alip
Benmari Usulü Isitarak Un Ilave Edip Karistirin. Bu Arada Sütü Kaynatin Ve
Yavas Yavas Unlu Karisima Ilave Ederek Orta Ateste 1-2 Dakika Pisirin.
Kremayi Sogumasi Için Bir Tepsiye Bosaltin. Soguduktan Sonra Margarini
Ilave Edin Ve Mikserle Düsük Hizda 1-2 Dakika Çirpin.
Kalp Seklindeki Pandispanyalarin Birini Düz Bir Tepsiye Yerlestirin. Üzerine
Hazirladiginiz Kremayi Sürün. Muzlari Ince Ince Dilimleyip Kremanin Üzerine
Yerlestirin. Krem Santiyi Paketin Üzerindeki Tarife Göre Hazirlayin Ve
Muzlarin Üzerine Sürün. Ikinci Pandispanya Dilimini Kapatip Ayni Islemi
Tekrarlayin. En Üste Üçüncü Dilimi Kapatin Ve 1 Saat Buzdolabinda Bekletin.
Turtayi Buzdolabindan Çikarip Üzerini Ve Yan Kisimlarini Krem Santi Ile
Kaplayin. Dilediginiz Gibi Süsleyip Servis Yapin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.