PATATESLİ CEVİZLİ PASTA
Malzemeler:
6 Orta Boy Patates
100 Gr Margarin
1 Su Bardağı Tozseker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı Irmik
200 Gr Çekilmis Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 Lt Süt
2 Poset Krem Santi
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçin
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Seker
Hazirlanişi:
Patatesleri Yikayip Kabuklariyla Haslayin. Soguduktan Sonra Kabuklarini
Teinizleyip Ince Rendeleyin.
Margarini Eriterek Sekerle Birlikte Köpürünceye Kadar Çirpin. Yumurtalari
Teker Teker Ilave Edin. Irmik, Çekilmis Ceviz, Kabartma Tozu Ve Rendelenmis
Patatesleri Ilave Ederek Karistirin. Hazirladiginiz Hamuru Yaglanmis
Unlanmis Kaliba Dökerek 180 Derece Isitilmis Firinda Pisirin. Biraz
Soguduktan Sonra Kaliptan Çikarin.
Elma Püresini Hazirlamak Için, Bir Elmayi Rendeleyip Kendi Suyu Ile Hafifçe
Pisirin. Krem Santiyi Sütle Çirpin. Tarçin, Elma Püresi, Vanilya Ile
Karistirdiktan Sonra Sogumus Kekin Üzerine Sürün. Soguk Servis Yapin.
0 yorum: