PRENS PASTASI
Malzemeler:
1,5 Çay Bardağı Badem Tozu
125 Gram Margarin (eritilmis)
4 Adet Yumurta (beyazini Ayirin)
1,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1,5 Çay Bardağı Un
1,5 Çay Bardağı Seker
1 Çay Bar-dagi Çikolata (rendelenmis)
2 Yemek Kaşığı Kakao
2,5 Yemek Kaşığı Süt
Içi Için:
2 Poset Krem Santi
Yeteri Kadar Süt
Yeteri Kadar Kiyilmis Çikola
Yeteri Kadar Antep Fistigi
Hazirlanişi:
Bir Kapta Eritilmis Margarin, Seker Ve Yumurta Sarisi Ile Çirpin. Içerisine
Badem Tozu, Çikolata, Un, Kabartma Tozu, Kakao Ve Süt Ilave Edip
Karistirarak Hamur Yapin.
Yumurta Beyazini Kar Haline Getirinceye Kadar Mikserde Çirpin. Kar Haline
Getirdiginiz Yumurta Beyazini Yapmis Oldugunuz Hamura Kasikla Karistirin.
Yaglanmis Firin Tepsisine Bosaltin.
170 Derece Firinda Pisirip Sogutun. Kenarlarindan 1,5-2 Santim Kadar
Birakip Alt Kisimlarini Da Kasikla Çikartin. Firinda Parçalari 10 Dakika
Kurutun. Krem Santiyi Sütle Çirparak Pastanin Orta Kismina Kat Kat Koyun.
Bir Santi, Bir Kurutulmus Kek Parçalari Ve Aralarina Çikolata, Fistik Içi Koyun
Üzerine Kakao Serperek Servise Sunun
0 yorum: