PROFİTEROL



Malzemeler:

Hamur Malzemesi
2/3 Su Bardağı Un
6 Çorba Kaşığı Margarin
2/3 Bardak Su
1/2 Çorba Kaşığı Toz Seker
3 Yumurta
Çikolatali Sos Için
1 Su Bardağı Seker
3 Çorba Kaşığı Kakao
1/2 Bardak Su
3 Çorba Kaşığı Margarin
Krema Malzemesi
1 Su Bardağı Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Seker
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyagi
2 Yumurta Sarisi
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Paket Krem Santi

Hazirlanişi:

Hamurun Hazirlanisi
Erimis Margarinin Içerisine Su Ve Toz Sekeri Katarak Bir Tasim Kaynatin. Bu
Karisimin Içine Un Atarak Iyice Karistirin, 5, 6 Dakika Kadar Pisirmeye
Devam Ederek Hamurunuzu Hazirlayin.
Kabi Atesten Alarak 3 Yumurtayi Içine Kirin, Iyice Karistirarak Yumurtalari
Hamura Yedirin.
Elde Ettiginiz Hamuru Bir Sikma Torbasina Koyarak Kuru Bir Firin Tepsisine
Ikiser Parmak Ara Ile Küçük Yuvarlak Hamurlar Sikin.
Tepsiyi Kizgin Firina Vererek Hamurlar Kabarip, Üzerleri Pembelesinceye
Kadar Asagi Yukari 30 Dakika Kadar Pisirin. Firindan Aldiginiz Hamurlari 10
Dakika Kadar Dinlendirdikten Sonra Hamurlari Kirmadan Biçakla Tepsiden
Çikarin. Sicakken Enli Kisimlarini Kapak Seklinde Kesin. Hamurlari Bir
Kenara Ayirin.
Kremanin Hazirlanisi
Bir Tencereye Yumurta Sarilarini, Sekeri Ve Vanilyayi Koyarak Iyice
Karistirin. Kaynar Sütü Azar Azar Ilave Ederek Karistirmaya Devam Edin.
Tencereyi Ocagin Üzerine Koyun Unu Ilave Ederek Krema Kivamini Alana
Kadar Karistirarak Kaynatin. Son Olarak Tereyagini Ekleyerek Yeniden
Karistirin.
Çikolata Sosu
Bir Kaba Kakao Ve Seker Koyarak Iyice Harmanlayin. Kakaolu Sekere Azar
Azar Su Ya Da Sütü Kattiktan Sonra Kabi Atese Koyun. Karisim Boza
Kivamina Gelinceye Kadar Karistirarak Pisirin.
Sos Koyulasinca Kabi Atesten Alarak Margarini Katin, Karistirarak Sosa
Yedirin.
Hazirladiginiz Agzi Açik Hamurlarin Içine Kremalar Doldurarak Kapaklarini
Kapatin. Kremali Hamurlari Bir Servis Tabagina Dizin. Üzerlerine Çikolata
Sosu Dökün, Hazirladiginiz Krem Santiyle Sosun Üzerini De Süsleyin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.