PAZI PİLAKİSİ


















Malzemeler:

2 bağpazı
1 su bardağı pirinç
3 başsoğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam nane
10 adet tuzlu hamsi

Hazırlanışı:

Pazılar ayıklanıp ince ince doğranacak ve soğanlar doğranıp zeytinyağında
Pembeleşinceye kadar kavrulacak. İnce doğranmışpazılara kavrulan
Soğanlar ilave edilecek, tencere kapağıkapatılıp kısık ateşte bir müddet
Haşlanacak, yıkanmışpirinç ilave edilerek çok az su katılacak. kılçıkları
Ayıklanan hamsiler didikilenip ilave edilecek. piştikten sonra nanesi
Koyulup karıştırılacak. soğuk olarak servis yapılır, çay veya salata ile
Yenilebilir.
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.