ALATURKA HİNDİ BİFTEK IZGARA
Malzemeler:
8 adet hindi biftek
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyagi
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çorba kasigi domates salçasi
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi kimyon
Hazırlanışı:
Adet sogani rendeleyip elinizle sikarak suyunu alin. hindi biftekleri soğan
Suyu ve diger Malzemeler:ile harmanlayip buzdolabinda en az 20 dakika
Kadar dinlendirin. eger bu marinadi 4 saatten fazla dinlendirecekseniz
Soğan suyu kullanmayin. aksi takdirdesoğan suyu bu süreden sonra hos
Olmayan bir tat ve görünüme neden olur. domateslerin sap kisimlarini
Alarak ortadan ikiye bölün. sogani ise soyup 4 halka olacak sekilde kesip
Hazilayin. hindi biftekleri tercihen izgarada veya tavada pisirin. domates,
Sivri biber ve halka soganlari da izgarada pisirip kekik ve tuz ile
Lezzetlendirin. arzu ederseniz soganlara pisme esnasinda kimyon ilave
Edebilirsiniz. hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabagina uygun bir
Sekilde dizip tercihen yaninda pilav ile servis edebilirsiniz.
0 yorum: