ALMAN KURABİYESİ
Malzemeler:
375 Gr.tereyağı
5 Bardak Un
1 TatlıKaşığı maya
1 Yemek Kaşığı krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 Gr.İri Taneli Toz Şeker
Hazırlanışı:
Yağı, Unu Ve Parçalara Ayırdığınız Mayayıbir El Mikseri Ile Iyice
Karıştırın.daha Sonra Elinizin De Yardımıile Yumuşak Bir Hamur
Oluşturun.sıcak Bir Ortamda Üstü Kapalıbir Biçimde 20 Dk.bekletin.
Hamuru Unlanmışbir Zeminde Yarım Santim Kalınlığında Açın.6,5 Cm
Çapında Ortası2,5 Cm Kesilmişkurabiyeler Oluşturun.
Halkalarıtabanında Yağlıkağıt Bulunan Bir Tepsiye Yerleştirin,yumurta
Sarısıile Sıvayın Ve Şekerleri Üzerine Serpiştirin.175 Derece ısıda 12-15
Dk.pişirin.ve Soğumaya Bırakın.
Hamurun Çok Yumuşak Olmasıhalinde Geri Kalan Unu Da Katın. İyice
Yoğurduğunuz Hamuru Ikiye Bölün. Unlanmışbir Zemin Üzerinde Hamuru
3-4 Mm Kalınlığında Açın.
Bir Çay Bardağı yardımıyle Yuvarlak Bisküviler Kesin.yağlanmışfırın
Tepsisine Sıraladığınız Bisküvilerin Ortasına Çok Hafif Bastırın. Çukurun Içine
Ayva Püresini Koyun. 200 Dereceli Fırında 15 Dakika Pişirip Servis Yapın.
0 yorum: