AYVALI ESMER BİSKÜVİ



Malzemeler:

1 Adet Ayva
1 Çay Bardağı tozşeker
1 Su Bardağı kepekli Un
1+1/3 Su Bardağı un
2 Çorba Kaşığı buğday Nişastası
1 Su Bardağı  Şeker
1 Adet Yumurta
100 Gr. Margarin

Hazırlanışı:

Ayvanın Kabuğunu Soyun. Çekirdek Yatağınıçıkardıktan Sonra Dilimleyin.
Ayva Dilimlerini Ve Çekirdekleri, Şekerle Birlikte Tencereye Aktarın. Kısık
Ateşte Pişirin. Çekirdeklerini Çıkardıktan Sonra Pişen Ayvayıçatalla Ezin Ve
Soğumaya Bırakın.
Kepekli Unu, Buğday Nişastasını, Tozşekeri, Yumurtayı,margarini, Kabartma
Tozunu, Ve Unun 1 Su Bardaklık Kısmınıbir Kabın Içine Alın Ve Yoğurun.
Hamurun Çok Yumuşak Olmasıhalinde Geri Kalan Unu Da Katın. İyice
Yoğurduğunuz Hamuru Ikiye Bölün. Unlanmışbir Zemin Üzerinde Hamuru
3-4 Mm Kalınlığında Açın.
Bir Çay Bardağı yardımıyle Yuvarlak Bisküviler Kesin.yağlanmışfırın
Tepsisine Sıraladığınız Bisküvilerin Ortasına Çok Hafif Bastırın. Çukurun Içine
Ayva Püresini Koyun. 200 Dereceli Fırında 15 Dakika Pişirip Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.