AY ÇÖREĞİ



Malzemeler:

3 Su Bardağı un
100 Gr. Margarin
1 Kahve Fincanısüt
1 Adet Yumurta Akı
Bir Miktar Yaşmaya
1 Su Bardağı dövülmüşfındık
1/2 Su Bardağı toz Şeker
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı kuru Üzüm
1 Çay Kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

3 Su Bardağı un, 100 Gr Margarin, 1 Kahve Fincanısüt Ve 1 Adet Yumurta
Akınıderin Bir Kaba Alın. Bir Tutam Yaşmayayı ılık Suda Eritip, Diğer
Malzemelerin Içine Ekleyin. Yoğurarak Hamur Yapın. Üzerini Nemli Bir Bezle
Örtün. 1 Saat Dinlendirin.
Ayrıbir Yerde 1 Su Bardağı dövülmüşfındık, Yarım Su Bardağı toz Şeker, 1
Dilim Bayat Ekmek Içi, 1 Çorba Kaşığı kuru Üzüm, 1 Çay Kaşığı tarçın, 1 Çay
Kaşığı yenibaharıkarıştırın.
Hamurdan Limon Büyüklüğünde Parçalar Koparın. Merdane Ile Açın.
Ortasına Hazırladığınız Içten Koyun. Rulo Biçiminde Sarıp, Yarım Ay Şeklinde
Bükün. Üzerine Kıyılmışfındık Serpin. Önceden ısıtılmış180 Dereceli Fırında
Üzeri Kızarana Dek Pişirip Servis Yapın 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.