HİNDİ KAĞIT KEBABI
Malzemeler:
500 gr. hindi but kusbasi
20 adet arpacik soğan
50 gr. tereyag
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1/2 tatli kasigi nane
1/2 bag dereotu
1 çay kasigi kekik
1 adet yagli kagit
Hazırlanışı:
Tereyagini tencerede eritip soğan ve hindi etlerini kavurun. salçayi,
Karabiberi, kekigi, bezelyeyi ve yeterli miktarda su ekleyip pismeye
Birakin. bu arada sebzeleri kusbasi dograyip önce havuç bir süre sonra
Kabak ve patatesleri tencereye ekleyip hafif diri kalacak sekilde pisirin.
Yagli kagitlari yaklasik 20 cm lik kareler halinde kesip hazirlayin. hafif diri
Kalacak sekilde pisirdiginiz yemegi nane , yaprak yaprak ayrilmis dereotu,
Kusbasi dogranmis domates ile harmanlayip bir miktar sosu ile beraber
Kagitlarin ortasina yerlestirip uçlarini birlestirerek alt tarafa dogru kivirip
Bir tepsiye yerlestirin. tepsinin altina biraz su serpip önceden 180?c de
Isitilmis bir firinda yaklasik 40 dakika pisirin. kendi kagidi içinde sicak
Olarak servis edebilirsiniz.
0 yorum: