PATLICAN FIRINDA
Malzemeler:
1 kg patlican
1 yemek kasigi tuz
Kizartma yagi
4 orta boy domates
1 dis sarmisak
1 yemek kasigi zeytinyagi
Kekik, kıyılmış maydanoz
Tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Patlicanlari alacali soyup 1cm kalinliginda uzunlamasina dograyin. üzerine
Tuz serperek süzgeçte yarim saat bekletin,yikayip temiz bir bezle
Kurulayin. bol yagda kizartip süzgece çikartin.
Domatesleri ortalarindan ikiye bölüp çekirdeklerini çikartin; tencereye
Koyup içine sarmisak, kıyılmış maydanoz, kekik ve zeytinyagi katin.
Domateslerin suyu çikana dek pisirin ve kevgirden geçirin. tuz, biber
Serpin.
Bir firin kabina, bir tabaka domates sosu, bir sira patlican yayin ve kasar
Peyniri serpin. kalan domates sosuyla patlicanlari da üzerine yerlestirin.
Üstüne kasarpeyniri serpip firinda kizartin.
0 yorum: