PATLICAN GRATEN



Malzemeler:

1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi
Içi: 150 gr kiyma
2 orta boy soğan
1 orta boy domates
Tuz-karabiber
1 yemek kasigi tereyagi beyaz sos:
1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 bardak süt- biraz tuz

Hazırlanışı:

Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. üzerine tuz
Serperek yarim saat bekletin. yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin.
Yagda kizartip süzgece çikartin.
Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da
Domatesi katip karistirarak pisirin. tuz ve karabiber katin.
Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir
Bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. hazirladiginiz
Beyaz sosu üzerine yayip kasarpeyniriserpin. firinda 15 dk kizartin.


0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.