KIVRIM BÖREĞİ
Malzemeler:
Kahve Fincanıun
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı ilık Su
İç Malzemesi:
500 Gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.5 Çorba Kaşığı margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı erimişmargarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Hazırlanışı:
Unun Ortasınıhavuz Gibi Açıp Yumurtalarıkırın. 1 Çorba Kaşığı ılık Su Ilave
Edip Yoğurarak Sıkıbir Hamur Yapın. Üzerini Bezle Örtüp Yarım Saat
Dinlendirin. Ispanaklarıtuzlu Sıcak Suya Batırıp 1-2 Dakika Sonra Çıkarın.
İnce Ince Kıyın.
Margarini Eritip Rendelenmişsoğanıpembeleştirin. Ispanağıekleyip Biraz
Kavurun Ve Sonra Soğumaya Bırakın.
Hamuru Ince Bir Yufka Halinde Açın. Ispanaklıiçi Kenarlardan 2 Parmak
Boşluk Bırakarak Yayın. Peyniri Ezip Üzerine Serpin. Yufkayırulo Yaparak
Sarın. Pişerken ıspanakların Dışarıya Çıkmamasıiçin Iki Ucunu Kapatın.
Ruloyu Bir Peçeteye Sarıp Üç Yerinden Bağlayın Ve Kaynamakta Olan Tuzlu
Suda 15 Dak. Haşlayıp Çıkarın. Peçeteyi Alın. Ruloyu Birer Parmak
Genişliğinde Yuvarlak Dilimler Halinde Kesip Servis Tabağına Dizin.
Üzerine Kaşar Peyniri Serpip Kızdırılmışkırmızıbiberli Yağıgezdirin Ve Sıcak
Olarak Servis Yapın.
0 yorum: