PATLICAN BEĞENDİ



Malzemeler:

1 kg patlican
1 kahve fincanı  un
3 tepeleme yemek kasigi tereyagi veya margarin
1,5 bardak süt
1 kahve fincanı  rendelenmis kasar peyniri

Hazırlanışı:

Patlicanlari, alevli ates üstünde çevirerek pisirin. kabuklari yanmaya
Baslarken atesten alin ve biçakla siyirarak soyup limonlu suya birakin.
Unla yagi bir tencerede tahta kasikla karistirip 2-3 dakika kavurun.
Patlicanlari sudan sikarak çikartip, biçakla kıyarak una katin. azar azar süt
Koyarak karıştırın,  5-10 dk pisirin. tuz, karabiber ve kasarpeyniri katin.
Salçali et ya da domatesli piliç yaninda servis yapın.


0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.