SEBZELİ MANTI



Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet soğan 250 gr.
Dana kiyma veya soya kiymasi
Baharat
2-3 dis sarmisak

Hazırlanışı:

Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin
Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz
Baharatlari ekleyin
1 adet yufkayi yayin, üzerine tamaminikaplayacak sekilde rendelediginiz
Havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine
Rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine
Üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soganla kavurdugunuz kiymayi
Yufkanin tamamina yayin
3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye
Bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde
Sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya
Sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini
Bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari
Tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler halinde
Kesin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.