PIRASA (ZEYTİNYAĞLI)
Malzemeler:
1 kg pirasa
2 orta boy soğan
2 orta boy havuç
3/4 barak zeytinyagi
1 kahve fincanı pirinç
1/2 yemek kasigi tuz
1/2 yemek kasigi toz seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin.
Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. soğan ve havuçlari
Da ayiklayip dograyin.
Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. tuz, seker , zeytinyagi
Ve 1 bardak su katin. yikanmis pirinci serpin. kapagini kapatip düdük
Öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. ilik hale gelince, tencerenin
Düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. üzerine
kıyılmış maydanoz serpin ve limonla servis yapin
0 yorum: